Trenuleţul CXNL s-a pus în mişcare încă o dată, pregătit să parcurgă o călătorie spectaculoasă pe magistrala Cyclocross Nation care uneşte punctele de referinţă din CX-ul românesc.
Podul Roşu din Arad a fost staţia în care iubitorii cyclocrossului au pornit într-o nouă călătorie, numită Cupa României la Ciclocros, sub atentul control al naşilor de la Federaţia Romană de Ciclism.

Arad CX Cup a fost prima din cele cinci etape ale Cupei Naţionale.
Pe un traseu nou, virgin pe alocuri, fiecare a dat ce-a avut mai bun din el în lupta cu denivelările şi elementele tehnice, nu puţini au fost cei care au lăsat sânge şi piele, de sudoare nu mai vorbim, calendarul arăta un 80 August călduros.

Cum m-am obişnuit am plecat ca din puşcă, cu gândul că nu o să mă ţină mult, dar nu mică mi-a fost mirarea când m-am trezit la finalul primei ture conducând cursa. Doar o tură am reuşit să duc ritmul ăla, pentru că băieţii de la Carcover Racing Team, m-au ajuns şi foarte repede m-au lăsat în urmă. Am tot pierdut poziţii până am ajuns pe locul 6, când am decis să iau atitudine. Şi ce să vezi, s-a activat în mine toată doza de competitivitate ce o mai aveam şi am început sa trag ca în zilele mele bune, bine, de data asta parcă suferinţa era mai mare. Am început să recuperez şi pas cu pas am ajuns pe locul 2 în clasamentul general, loc pe care am şi terminat. Adrian Tilianu era în faţă si avea destul de mult avans.
A fost o luptă spectaculoasă pentru primele locuri la care am avut câştig de cauză în faţa lui Mura Istvan, Georgian Grec şi Paul Muntean.

Frumos, frumos, frumos, m-am simţit fain pe noul traseu chiar dacă încă mai am bătături în palmă.Mă bucur că la Arad tradiţia merge mai departe şi frumoasă cursă a ajuns la ediţia cu numărul patru şi pentru asta îi felicit pe organizatori.

La final de Arad CX Cup s-a auzit: Atenţie se închid uşile, urmează staţia November Cross UCI C2 cu peronul pe partea dreaptă. Dar înainte de asta, tot la Micăsasa dar în haltă, ne oprim pentru Cyclocross Nation School.

2-3 Noiembrie, e despre cyclocross!

Leave a Reply