Îmi aduc aminte când am început să iubesc sportul ăsta, îmi aduc aminte de prima bicicletă de cyclocross ce am construit-o pe cadrul unui mtb, îmi aduc aminte de lungile călători în Ungaria acolo unde s-a născut ideea de Cyclocross Nation.

Îmi aduc aminte că povesteam cu Elisei despre o revistă prin care să promovăm cyclocrossul, nu visam atunci la curse UCI în România sau sportivi de top 50 mondial.

În 2017 a luat fiinţă Cyclocross Nation, apoi a ni s-a alăturat şi Suzi şi de curând Georgian şi uite aşa am plecat la drum să facem frumos.

Nici nu îmi explic cum, dar într-un timp foarte scurt am reuşit să înviem un sport mort în România, am reuşit să îl animăm şi să îi dăm culoare.

Ajunsă la a doua ediţie, November Cross intră în istoria ciclismului românesc ca prima cursă inclusă în calendarul UCI.

După prima ediţie November Cross, voluntarii din localitate ne-am unit sub culorile Micăsasa Connect şi într-un an am reuşit să facem multe lucruri bune pentru acest loc.

Locul în care s-a desfăşurat a suferit aceiaşi evoluţie ca cyclocrossul românesc, din groapă de gunoi la traseu gătit pentru sărbătoare, şi da, a fost o sărbătoare.

Spectacolul a fost gustat din plin de publicul neavizat care probabil nu a înţeles în totalitate ce s-a întâmplat acolo dar chiar şi aşa, au încurajat concurenţii până la final

 

Ce urmează? Să o vedem pe nană Nuta cu fular cu Bogdan Van der Duca?

Sportivi din Olanda ce îi vedeam la televizor în Cupele Mondiale au venit la Micăsasa să facă cyclocross. Gosse van der Meer îmi povestea despre Mathieu van der Poel şi Lars van dar Haar cum povestesc eu despre colegi mei de clasa din liceu, a crescut cu ei în naţionala Olandei. Şi ce frumos a crescut, a fost o onoare să îl avem cu noi şi la Cyclocross Naton School acolo unde ne-a arătat cu o lejeritate de nedescris cum se face cyclocross.

Tot din Olanda a venit şi Comisarul UCI, şi tare aş vrea să ştiu ce era în capul lui când a ajuns în Micăsasa şi a găsit o gaşcă de tineri într-o pivniţă la o petrecere techno fără nici un stres că mâine au de organizat o cursă. Totuşi, în dimineaţa cursei a fost impresionat de ce a văzut.

În ziua cursei totul a fost un spectacol, Slovacii şi-au adjudecat cursele de juniori şi fete iar la elite Olandezii s-au mulţumit doar cu locurile doi şi trei în spatele veteranului Emil Hekele din Cehia. Spectacol ca pe sporza!

Au fost două zile faine la finalul cărora toţi au fost încântaţi, de la străini la români, de la spectatori la sportivi.

Sportul trebuie să fie de la oameni pentru oameni!

Mulţumesc tuturor celor care aţi făcut posibilă această reuşită, de la sponsori la sportivi, de la artişti la bucătărese, de la graficieni la săpători, de la spectatori la voluntari.

Faptul că am avut şapte ţări la start şi mai mult de 10 sportivi străini ne dă dreptul să trecem la C1, aşa că, la anul spectacolul o să fie mai mare.

 

Leave a Reply