Un nou sezon de ciclocros e gata să pornească la drum la finalul acestei săptămâni. Entuziaşti ca întotdeauna, cu planuri măreţe, suntem bucuroşi să vă prezentăm Cupa Naţională la Ciclocros, ajunsă la ediţia cu numărul trei.

O ediţie în care încercăm să combinăm elemente noi cu cele care deja funcţionează, cinci etape, locaţii noi şi proiecte mari.

Dar, să le luăm pe rând.


Sâmbătă, 19 Octombrie la Arad CX Cup debutează Cupa României. După o pauză de un an, Aradul revine în Cupa României cu un nou traseu, unul mai central, mai spectaculos. Chiar dacă vechiul traseu era misto, suntem nerăbdători să zburdăm pe noul traseu.

Duminică, 3 Noiembrie, la Micăsasa are loc ediţia a doua de November Cross, de data asta UCI C2. Înscrierea în calendarul UCI face din eveniment, un eveniment interesant şi pentru riderii de afară. Ca noutăţi, cu o zi înainte de cursă, avem Cyclocross Nation School, un curs la care sunteţi invitaţi toţi cei care vreţi să vă îmbunătăţiţi tehnica pe bicicletă.

Sâmbătă, 16 Noiembrie, lângă Timişoara, are loc etapa cu numărul trei la Lunca Timisului CX Cup. Pregatiţi ca întotdeauna, băieţii de la Timişoara promit încă o ediţie de vis pe luncă.

Etapa a patra are loc lângă Oradea, la Băile Felix, sâmbătă 30 Noiembrie, pe un traseu rapid şi spectaculos, gaşca de cyclocrossisti de la Oradea ne-a confirmat asta.

Etapa finală din Cupa României o să se dispute pe un traseu drag nouă, în parcul Cetăţuie din Cluj Napoca. În 1 Decembrie, de ziua Naţională, decernăm titlurile de câştigători ai Cupei României la Cluj Winter Race.

Da, o să avem un weekend de foc la final, cu două curse în două zile consecutive, ca în Belgia. O să avem o cursă UCI la care şi-au anunţat prezenţa sportivi de afară, o să avem o şcoală de cyclocross şi o să avem cele mai vechi curse de cx în această serie, Arad şi Timişoara. Pe lângă asta o să avem şi un Clasament General Cyclocross Nation League premiat la final.
Practic ai toate motivele să îţi pregăteşti Bicicletă de CX şi să te prezinţi la curse.

Povestea merge mai departe!
#crossishere

One Comment

Leave a Reply