Apusul apare mai devreme, mercurul în termometre a început să scadă iar solul nu mai e la fel de arid și rigid, pentru că odată cu toamna vin și ploile, ploi ce pentru mulți anunță venirea iernii, dar pentru noi, cei mai romantici, anunță un nou sezon de cyclocross.


Pentru musafirii care au întrat aici, în casa cyclocrossului românesc, avem un mesaj de “bine ați venit” care vine cu o atenționare! Dacă poposit aici vă veți îndrăgosti de acest sport!
Dar, să vă răspundem la întrebări.

Cyclocrossul este o ramură a ciclismului care se practică cu precădere în sezonul rece, toamnă – iarnă, și are o bogată istorie în ţările de jos și Anglia. Născut din glumă, după ce niște Belgieni au băut mai multe beri decât puteau duce, încălecaţi pe cursiere, aceștia au părăsit carosabilul iar legenda spune că nu s-au mai întors niciodată înapoi. Bine-nţeles, au trecut secole peste această disciplină iar vechea cursiera s-a transformat într-o adevărată armă de cyclocross cu particularităţi specifice, frâne pe disc pentru că de obicei noroiul nu ne ocoleşte, anvelope cramponate cu o grosime maximă de 33 de milimetri să nu fie uşor, geometria cadrului agresivă să poţi accelera rapid după viraje, şi nu sunt puţine.
Traseul, scurt şi dinamic să nu fie plictisitor nici pentru sportivi nici pentru spectatori. 2-3 kilometri întortocheaţi cu multe viraje, obstacole şi căţărări scurte şi abrupte. Cu precădere în parcuri sau foarte aproape de civilizaţie pentru că este un sport pentru oameni.

Practic să excelezi în cyclocross trebuie să fi un sportiv complet, tehnică impecabilă şi o condiţie sportivă pe măsură.

Cursele de cyclocross sunt un deliciu atât pentru sportivi cât şi pentru spectatori, iar noi, Cyclocross Nation, suntem bucuroşi să anunţăm al treilea sezon complex de cyclocross din România.

Leave a Reply