Primul sezon de CXN League s-a încheiat la Timișoara, cu o cursă cu totul deosebită de ce a fost până acum. Am avut de toate la cele 6 etape, de la soare și vreme frumoasă la ceață, frig și noroi, iar acum am încheiat sezonul cu zăpadă… și câtă zăpadă!

Cei de la EcoStuff au pregătit, ca de obicei, un super traseu. Bariere, urcări abrupte, groapă cu nisip (adus cu câteva zile înainte, pentru concurs), toate cele necesare pentru un adevărat traseu de CX iar cei care au fost la recunoaștere, cu o zi înainte, pot să confirme. În ziua concursului însă, stratul gros de zăpadă a făcut ca tot traseul să pară o mare groapa cu nisip… alb și rece. Codul portocaliu de ninsoare se pare că nu i-a oprit nici pe organizatori, dar nici pe noi, concurenții, să ne ducem pe luncă la CX în loc să mergem ca oamenii în Poiană (sau oriunde altundeva) la ski (atâta tot că în Brașov ploua și erau grade cu plus, în timp ce în Timiș “iadul alb” amenința tot județul). Înarmați cu cauciucuri de iarnă pe mașină și ce cauciucuri o fi avut fiecare pe cyclocross, ne-am îndreptat spre Urseni, de unde am intrat pe un drum forestier către zona de start, cu mici împotmoliri pe ici colo. La start, organizatorii au făcut tot posibilul ca cei ajunși până acolo să nu înghețe de frig și au pregătit o masă cu tot felul de preparate, de mâncat obligatoriu cu ceapă și de stins cu țuică fiartă, sau alte băuturi calde.

Concursul în sine a fost unul foarte imprevizibil, fiind niște condiții destul de deosebite, mulți au fost luați pe nepregătite. Nu și Andrei Mititelu, care a reușit să câștige concursul la general. La fete a fost poate cea mai strânsă cursă din sezon, dar cu mai puțină încrâncenare și mai multe zâmbete. Am fost plăcut surprinsă când am văzut-o pe Roxana întrecându-ne în alergare, în timp ce Eszti și cu mine ne exersam tehnica de mers pe zăpadă.

Chiar dacă a fost o cursă deschisă, rezultatul a fost cel așteptat, Eszti reușind să se distanțeze pe final. Înainte de finish ea ne-a așteptat pe mine și pe Roxana pentru a trece linia de finish împreună! Un final potrivit pentru un sezon de cyclocross unde ne-am întâlnit la fiecare cursă și am suferit împreună. În rest clasamentele pentru Lunca Timișului CX Cup au fost mai mult sau mai puțin cele așteptate, cu Attila Malnasi câștigător la Elite, urmat de Radu Sarca și Timotei Păcurar, la Amatori a câștigat bineînțeles Andrei Mititelu, urmat de Zoltan Vozar (venit tocmai din Ungaria pentru a participa la cursa noastră) și Istvan Mura iar la Juniori a câștigat Mark Dudas.

Cu tristețe îmi iau la revedere de la acest sezon de cyclocross, a fost mult peste așteptările mele, cu multe curse faine și mulți prieteni ciclocrosiști. Cu această ocazie vreau să le mulțumesc colegilor de la Cyclocross Nation, Timi și Eli, că m-au adoptat și m-au învățat, de toate, nu numai de cyclocross! Abia aștept următorul sezon!

Leave a Reply