Noveber Cross, etapa a doua din Cyclocross Nation League, 8 zile până la concurs şi eu nu aveam nimic!

Traseul îl aveam în cap dar în zona respectivă s-au aruncat multe gunoaie şi era destul de greu să curăţăm, am început împreună cu 7-8 prieteni care până în ziua cursei m-au ajutat cu tot ce am avut nevoie. Am curăţat, am nivelat cu buldozerul (mulţumesc Dragoş), aşa multe gunoaie erau de am făcut până si la buldo. A urmat apoi să tundem iarba care crescuse în neştire, tot traseul a fost tuns cu cositoarea de gazon şi unde erau buruieni mai mari am tăiat cu sapa (Sebi şi Patrick şi-au făcut bătături în pălmi de la sapă). O zi am mers în pădure de unde am adus ţăruşi pentru marcarea traseului, 600! Cristi x2, Silu, Deny şi Adi au fost la datorie.

Adi, cu Adi am fost la grădiniţă şi apoi în clasele 1 -8, am făcut atât de multe împreună încât, când am văzut cum se implică am ştiut că o să fie mai bine decât mă aşteptam eu. De când a intrat în echipă, adică de la început, nu am mai avut treabă cu grafică şi cu materialele ce urma să le afişăm, indicatoare afişe, etc.

Totul era deja sub control pentru că pe lângă Consiliul Local Micăsasa, aveam sprijinul celor de la Baum Games, Automotive şi Automecanica cărora le mulţumesc!

Trofeele erau în lucru la un sculptor priceput care a reprodus sigla Cyclocross Nation League într-un mare fel, mulţumesc Ovidiu.

Aşa că, cu timp la dispoziţie, am construit şi un pod, pod din-ăla cum am văzut la televizor în cursele din Belgia. Mitică lucrează într-un atelier de tâmplărie iar Silu, Cristi, Adi (alt Adi) şi Sebi l-au ajutat să facă cel mai mişto pod.

Sâmbătă, încă o zi până la cursă, colegii mei de la NoMad au venit să mă ajute şi am reuşit să întindem aproape 5 km de bandă. Daniel, Eli, Crsti, Suzi şi Duca, ajutaţi de Atti de la Atti Bike Med au întins banda şi au pregătit traseul pentru cursă. Mulţumesc Bikefun pentru atâta bandă şi pentru că aţi susţinut acest eveniment.

Între timp au venit şi două camioane de nisip să facă nisipul ce era deja acolo mai dificil.

Duminică dimineaţa totul era pregătit.
Eli şi Andra la înscrieri, Sabin cu Aura ajutaţi de Cătălin, Andreea, Dan, Alina, Sile şi Dragoş au făcut cel mai bun gulaş şi cei mai buni mici, iar eu, trebuia doar sa savurez cursa.
Tanti Adina, domnu Deny şi domnu Vasile Vintilă s-a implicat la maxim cu tot ce a fost nevoie.

Da, ăsta nu e un race report, e un mulţumesc pentru toţi oamenii care m-au ajutat să fac acest eveniment mişto, la fel cum în jurul Cyclocross Nation s-a dezvoltat o comunitate de oameni faini la fel şi în jurul la November Cross s-a dezvoltat o comunitate de oameni care se implică.

Cum a fost cursa? Am savurat fiecare moment din ea şi mulţumesc celor ce au fost acolo şi au făcut spectacol. Micăsasa are un nou copil minune, Patrick a stat o săptămână aici şi în ziua cursei pe tot traseul se auzea Hai Patrick!!!

Mulţumesc spectatorilor ce au fost acolo şi au animat cursa de pe margine, a fost mişto să văd că cyclocrossul prinde şi la oamenii care nu sunt din domeniu. Faptul că am primit aprecieri de genu “ca în Belgia” sau “Belgia românească” mă bucură şi sunt convins că ce a fost anul acesta la November Cross e doar începutul.

Da, fără Bogdan, şeful postului de poliţie şi fără domnul primar, probabil nu ar fi fost acest eveniment.

Mulţumesc, Mulţumesc, Mulţumesc.
November Cross e despre oameni care se implică!

Am avut şi faze de las fierbinţi cu oameni ce veneau şi aruncau gunoi în timp ce noi curăţam sau cu alţii care voiau să ne ia nisipul să-l ducă acasă dar alea nu le mai spunem.


Leave a Reply