Etapa a V-a din Cyclocross Nation League s-a disputat duminică, 9 decembrie pe Platoul Corneşti din Tg Mureş. Într-un cadru prielnic cyclocrossului, atât că vreme cât şi ca traseu, cursa a fost o reuşită la fel ca etapele anterioare.
Tot în cadrul Cupei Mureşului, s-a disputat şi etapa finală din Cupa României, cupă ce a numărat patru etape coordonate de echipa CXN în colaborare cu Federaţia Română de Ciclism.


La fel ca la celelalte etape, am plecat cu o zi înainte spre locul de desfăşurare pentru a mă implica în organizare şi în bună desfăşurare a evenimentului. Personal, pe plan sportiv, nu mi-am propus multe, mai ales că sâmbătă am fost sărbătoritul zilei.
Traseul a fost unul spectaculos, cel puţin în a doua parte arăta ca o bucată ruptă dintr-un Superprestige, fără porţiunile cu piatră şi câteva viraje lipsite de flow ar fi probabil un traseu care ar face faţă unei curse de cyclocross la cel mai înalt nivel.

    
Duminică am început pregătirea concursului cu noaptea-n cap şi am reuşit să ne încadrăm la timp pentru a da startul la proba de mtb.
Plouase cu o noapte înainte iar traseul se prezenta încă bine, pe alocuri destul de tehnic dar asta îi dădea un plus de spectacol.

La 13 era programat startul la toate categoriile de Cyclocross, după un startloop, categoriile Elite şi Amatori aveau de parcurs şase ture iar categoriile Juniori şi Feminin patru.
După start Malnasi şi Molnar au preluat conducerea cursei iar eu am reuşit să mă mobilizez şi să merg destul de confortabil în poziţia a treia împreună cu Gabi Silaghi care conducea cursa juniorilor.
La fete, Eszty şi Suzi au mers aproape toată cursa împreună, la final având câştig de cauză Eszty care s-a şi impus în clasamentul general al Cupei României.
La amatori Mititelu Andrei a câştigat şi de această dată şi a preluat conducerea Clasamentului General CXNL la Amatori, profitând de o pană a fostului lider Georgian Grec care a căzut pe poziţia a treia înainte de ultima etapă programată la Timişoara.
La jumătatea cursei am fost nevoit să abandonez din postura de ocupant al locului trei din cauza schimbătorului pentru care noroiul a fost prea mult.
În faţă se preconiza o luptă interesantă între primii doi, doar norocul lui Ede a fost de altă părere. Cu o pană şi un schimbător ce i-a intrat la spiţe, Ede Molnar s-a mulţumit cu locul secund iar Malnasi şi-a mai trecut în tolbă o victorie după cele de la Deva şi Cluj.

  
La final s-au decernat cupele şi tricourile de câştigători ai Cupei României următorilor sportivi:

  • Elite Masculin – Radu Sarcă
  • Elite Feminin – Eszter Bereczki
  • U23 Masculin – Malnasi Attila
  • Juniori Masculin – Gabriel Silaghi
  • Cadeţi Masculin – Mark Dudas
  • Amatori Masculin – Andrei Mititelu
  • Amatori Feminin – Roxana Sandu

Seria Cyclocross Nation League programează sâmbătă etapa finală la Timişoara acolo unde Radu Rusu ne-a pregătit un traseu spectaculos dar şi o petrecere pe cinste.

Photo: Bristena Photography

Leave a Reply