Cupa mondială de ciclocros este în plină desfășurare, cu 3 dintre cele 9 etape deja derulate. După primele două etape desfășurate în SUA, cupa se întoarce în Europa, unde pentru prima dată, Bern – Elveția este gazda unei etape de cupă mondială. Până acum, lideri în clasamentul general sunt Marianne VOS și Toon AERTS, ambii cu 2 victorii de etapă. În scurta pauză până la etapa următoare din 17 Noiembrie din Tabor (Cehia), haideți să ne îndreptăm atenția către calendarul național.

Anul acesta o nouă provocare îi întâmpină pe iubitorii de CX. Cyclocross Nation, împreună cu patru organizatori entuziaști, înființează proiectul Cyclocross Nation League. O cupă care cuprinde 4 etape, în 4 orașe diferite, desfășurându-se din octombrie până în decembrie, la sfârșitul căreia 4 sportivi își vor adjudeca titlul de câștigători ai Cyclocross Nation League!

Din dorința de a asigura concurenților evenimente de calitate, toate concursurile din cupă vor avea un regulament comun și un anumit standard de organizare. Atât categoriile cât și punctele câștigate sunt aceleași pentru toate etapele, în final existând un câștigător pentru fiecare categorie: elite masculin, feminin open, amatori masculin și juniori masculin.

Prima etapă s-a desfășurat chiar weekendul trecut în Arad și a marcat cu succes deschiderea sezonului de ciclocros. Aflat la a 3-a editie, Arad CX Cup a venit anul acesta cu un traseu îmbunătățit și cu aceeași organizare exemplară cu care ne-am obișnuit. Chiar dacă vremea nu a fost specifică pentru aceasta disciplină, traseul relativ tehnic a făcut din această cursă un spectacol pe cinste. Nelipsitele bariere, urcări abrupte dar și groapa de nisip, au pus la încercare capacitățile concurenților.

Primul start, la ora 12, a fost cel pentru categoriile feminin open și juniori masculin. La juniori câștigătorul detașat a fost Mark Dudaș. La fete aceasta etapă a strâns la start un număr de 6 sportive dintre care o sportivă din Ungaria, Viktória Szekeres, care a fost și câștigatoarea concursului, urmată îndeaproape de Eszter Bereczki, iar pe ultima treaptă a prodiumului, subsemnata, Suzi Hilbert.

La ora 13 au pornit categoriile elite masculin și amatori open. După o cursă strânsa, Patrick Pescaru reușește să câștige prima lui cursă la categoria Elite, categorie la care a ales sa concureze anul acesta, făcând trecerea de la juniori. Podiumul a fost completat de Jozsef Malnasi Attila și Vlad Sabău. Iar la amatori podiumul a fost următorul: Mura Istvan, Georgian Grec și Zoltan Vozar.
Le mulțumim celor de la Asociația Euromediu pentru un concurs bine organizat și ne vedem la următoarea etapă, November Cross în data de 11 noiembrie, în Micăsasa.

Rezultatele complete pot fi consultate aici. Tot la aceasta adresa vor fi publicate rezultatele urmatoarelor etape, sub forma unui clasament general care va fi si premiat la finalul seriei.

Leave a Reply