Cyclocross Nation League a intrat în a doua jumătate de sezon și cu cele două noi etape, Cluj Winter Race și Cupa Mureșul e chiar un sezon mai serios (lung) decât mă așteptam la început.

A patra etapă s-a desfășurat la Cluj, pe o vreme superbă de Decembrie.

Am ajuns la Cluj cu o zi înaintea concursului, ca la fiecare cursă de CX de anul ăsta, așa că sâmbătă, pe la prânz, când m-am gândit eu că ar fi cam cel mai cald afară, m-am dus să văd traseul. M-am întâlnit cu Timi, cu Georgian Grec și cu timișorenii și am plecat în căutarea elementelor tehnice de pe traseu. Nu m-am supărat să descopăr că traseul era în mare parte plat, ba chiar am trecut cu vederea cele 54 de scări, pentru asta. Cu 2-3 urcări mai abrupte, un off-camber și mai multe curbe traseul chiar mi-a plăcut. În plus, Timi a mai găsit o urcare după un șanț cu o coborâre în cap, în fine, un feature fain, care sunt sigură că a fost pe placul multora. Feature fain/ne-fain… mi-a luat ceva timp să îmi iasă. După vreo 15 încercări și după ce majoritatea celor cu care eram pe traseu au plecat, mi-a ieșit și mie și am plecat fericită de la recunoaștere, conștientă fiind că cel mai probabil a doua zi, în concurs lucrurile nu o să stea la fel (mai pățisem așa și la Micăsasa și la Deva).

Duminică, în ziua concursului vremea e chiar faină și cu jumătate de oră înainte de start îmi scot ruloul și încep încălzirea, fără să îmi fac griji ca o să îmi fie mai frig după încălzire decât înainte.

La etapele anterioare fetele cu juniorii aveau startul la o ora diferită față de elite și amatori, dar la Cluj, din diferite motive s-a luat decizia de a da startul o data pentru toate categoriile de CX. Prin urmare la 13 fără câteva minute, ne aliniem la start. După o altă decizie luată la fața locului plecam chiar în același timp cu băieții, nu la un minut diferență cum era inițial programul, așa că puțin bulversate ne punem în mișcare, din ultima linie de start. Din cauza faptului că eram ultimele din tot concursul a fost o situație mai ciudata după start, când după două curbe ne-am trezit la coada la scări și mai apoi la coada la prima urcare și tot așa.

Pe la sfârșitul primei ture se mai eliberează traseul și începe cursa adevărată. Cu toată agitația de la start se întâmpla ceva nemaiîntâlnit pentru mine și anume, eram în roata lui Eszti după prima tură. Până acum, la cele 3 etape anterioare, Eszti reușea să plece atât de tare încât mă rupea de fiecare dată și rămâneam singură pe traseu, încercând să merg cât mai bine și să pierd cât mai puțin față de ea. Acum situația era alta, eram aproape de ea, mă simțeam bine și dacă pot să spun așa, traseul mă avantaja. Primele 2 ture am mers împreună, iar în a treia tură am reușit să intru în fața ei pe scări și să îmi măresc puțin câte puțin avansul pe următoarele porțiuni. Am fost super mulțumită de cum am abordat traseul, cu calm și fără prea multe greșeli. Am reușit să-mi mai îmbunătățesc tehnica la trecerea peste bariere (la alergatul peste ele) și chiar dacă nu am alergat pe cele 54 de scări, am încercat sa merg cât de cât alert. Una peste alta, a fost o zi reușită, vremea a fost frumoasă, oamenii au fost faini și pizza de la sfârșit delicioasă.

Dacă e ceva ce am învățat din concursuri e ca trebuie să fii mereu pregătit și să nu te dai bătut, nu știi niciodată când se aliniază planetele pentru tine.

Multumesc Iustin că ai avut grijă de mine. Multumesc Timi, că mă înveți să ma dau cu bicicleta la fiecare concurs. Merci Eszti că mă motivezi să dau ce-i mai bun din mine.

Felicitări organizatorilor care au făcut dintr-un concurs minimalist un eveniment foarte fain.

Și felicitări celorlați câștigători: Malansi Atti la Elite, Gabi Silaghi la juniori și Mititelu Andrei la amatori!!!

Ne vedem la Târgu Mureș duminică 9 Decembrie, pentru etapa 5 din Cyclocross Nation League – Cupa Mureșul!

Leave a Reply