Vezsprem Cross – Cupa Ungariei – Etapa III

By noiembrie 25, 2017Cupa Ungariei

In etapa a treia din Cupa Ungariei, lucrurile nu au mers prea bine pentru noi. Plecam spre Vezsprem Cross cu gandul sa obtinem rezultate bune dar sansa ne-a ocolit de aceasta data.

Traseul il stiam inca din anul anterior, atat eu, cat si Robike si Attila Malnasi participasem la ultimele doua editii de Vezsprem Cross, doar pentru Siviu Buzan acesta era o necunoscuta, dar in dimineata cursei a avut timp sa se familiarizeze cu el.

Primii intrau in cursa Mircea Gustav Robert, aka Robike la Master 2 si Silviu Buzan la Juniori. Ambii au plecat din spate, Silviu a avut un start bun si s-a aflat o perioada pe un loc de podium, din pacate acesta a rupt lantul si a fost nevoit sa alerge mult pe langa bicicleta. A parcurs o tura jumate cu bicicleta mea care avea saua mai jos, timp in care i-am reparat lantul si a terminat cursa pe bicicleta lui pe locul 5 la Juniori. Chiar daca nu a obtinut un loc pe podium, Silviu a facut spectacol, era singurul rider ce urca scarile pe bicicleta la intrarea in camion. Robike a mers constant toata cursa dar din pacate nu a reusit nici el o clasare pe podium.

Doua ore mai tarziu luam startul in ultima cursa a zilei, cea dedicata categoriilor Elite, U23 si Master 1. Eu aveam lupta grea la Elite, participarea era una numeroasa si valoroasa, Malnasi se batea pentru victoria la U23.

 

M-am incalzit bine si ma simteam puternic dar am facut prea multe greseli care m-au costat.
La start am plecat din spate, chiar daca am puncte in cupa, se pare ca au contat punctele UCI in stabilirea pozitilor de start. Am depasit ceva rideri si am ajuns in top 15 dar la primele bariere era aglomerat, nu aveam viteza si am incercat sa sar, am sarit peste ghidon. Am pierdut pozitii si apoi am recuperat aproape tot ce pierdusem cand… mi-a cazut lantul, o eternitate mi-a luat sa il pun la loc, am pierdut aproape un minut si multe pozitii in clasament.

Eram pe locul 48 la finalul primului lap si de  acolo top 5-ul propus era departe, chiar si asa am incercat sa dau totul in cursa si m-am batut pentru fiecare centimetru. Am mai cazut de trei ori din cauza pulsului care o luase razna si la final reusesc un loc 8 in categoria Elite si un loc 12 in clasamentul general. Doua pozitii in fata mea in clasamentul general termina Malnasi care nu a fost nici el ocolit de ghinion, o pana l-a facut sa piarda pozitii importante. Chiar si asa Atti termina pe locul doi la U23 pentru ca doar doi erau.

Nu suntem multumiti nici unul dintre noi si incercam o revansa duminica in etapa a patra din Cupa Ungariei.

In cursele de cyclocross micile greseli costa enorm, mai ales aici unde concurenta e mare si daca ratezi un viraj ai pierdut instant pozitii. Pana la urma atentia la aceste detalii conteaza la fel de mult ca forta fizica si influenteaza decisiv rezultatul cursei.

Photo: Bak Ferenc, Kaiser Erika si Attila Zobiki

Leave a Reply