Sambata la Zalau, intr-un decor de toamna, langa ruinele vechiului oras Roman Porollisum, a debutat prima editie a Cupei Romaniei la Ciclocros.

Locatia evenimentului este impresionanta, traseul trecea la un metru distanta de vechiul drum roman ce lega orasul de vechea capitatala a impreiului, drum ce inca este acolo pavat si pastrat de 2000 de ani. Pe langa drumul vechi, aici se pot observa portile orasului ce era granita imperiului si un anfiteatru din mijlocul caruia lipsesc doar gladiatorii.

 

Gladiatorii am fost noi, pentru ca prima etapa din Cupa Nationala de Ciclocros nu a fost deloc usoara. Traseul intrecerii a fost unul de 2 kilometri in proportie de 90% pe un camp ce nu mai vazuse roti de biciclete si asta impiedica destul de mult inaintarea. Pe langa lupta cu suprafata neprietenoasa, portiuni de off-camber, viraje stranse, o catarare de “run up” si doua bariere peste care cei mai multi descalecau, au fost elementele tehnice ale traseului.

Primul start al zilei a fost pentru Juniori, Cadeti si Fete, care aveau de parcurs 6 ture. Patrick Pescaru, singurul cadet, la prima cursa pentru NoMad Merida CST, a condus in primele ture dar a fost prins de Valentin Vasiloiu de la Petrolul Ploiesti, care a reusit sa se impuna la juniori. Pana la final Silviu Buzan a trecut pe locul secund iar Patrick a completat podiumul la general in fata lui Gaby Silaghi, care a urcat pe ultima treapta a podiumului la juniori.
La fete lupta a fost echilibrata, fetele au stat grupate pe aproape toata durata competitiei si la final Eszter Bereski, a reusit sa castige cursa in fata fetelor de la amatori, Salome Bondor si Lupuj Noemi.

Al doilea start al zilei a fost dedicat sportivilor U23, Elite si Amatori. Raul Sinza si Madaras Attila trec impreuna linia de sosire dupa 8 ture si castiga fiecare la categorie, pe locul trei la general am venit eu. Podiumul categoriei U23 a fost completat de Gerhard Dumitrescu pe locul secund, care a revenit spectaculos dupa o pana in turul 2 si de Andrei Ionut sportiv legitimat la Petrolul Ploiesti. La Elite, Madaras incepe Cupa Nationala cu maxim de puncte, 80 urmat de mine cu 70 de puncte si Elisei Miron cu 65 de puncte.
La Amatori a castigat Cristian Stan urmat de Roli Schmidt si Mircea Gustav Robert aka Robike.

Cursa pentru mine a fost una grea dar dinamica traseului a fost spectaculoasa. Felicit Consiliul Judetean Zalau si Road Grand Tour pentru acest eveniment.
Urmatoarea etapa se va disputa sambata, 28 octombrie la Arad.

 

Leave a Reply