Dupa debutul bun al Cupei Nationale de Ciclocros din urma cu o saptamana de la Zalau, a venit randul Aradului sa ne primeasca cu bratele deschise.

Arad CX Cup sau Etapa II din CN CX, avea sa-si declare castigatorii dupa doua curse spectaculoase, unde ploaia care cazuse cu o noapte inainte peste Arad nu a lasat traseul sa fie prea rapid, chiar si asa media orara a fost una ridicata.

In primul start s-au intrecut Juniorii si Fetele, care aveau de parcurs 6 ture pe un traseu ce masura 2.8 km.

Inca de la start, juniorul Silviu Buzan s-a desprins la conducerea cursei si avea sa parcurga solitar traseul pana la sfarsit. Stapan pe sine, sportivul legitimat la ASF Zarnesti nu le-a dat nici o sansa adversarilor, in fiecare tura acesta marea avansul fata de urmaritori.

 

Surpriza avea sa o produca Gabriel Silaghi, sportivul din Targu Mures a avut o cursa buna si a terminat pe locul secund in fata liderului din Cupa Romaniei, ploiesteanul Valentin Vasiloiu. Dupa aceste rezultate, Silviu Buzan trece pe primul loc in clasamentul Cupei urmat de Valentin Vasiloiu si Gabriel Silaghi.

La fete cursa a fost mai echilibrata, Suzanne Hilbert si Lupuj Noemi au mers mult timp impreuna, pe final Suzi s-a desprins si a castigat. Ambele fete conduc clasamentele generale dupa doua etape, Suzi la Elite iar Noemi la Amatori.

 

O ora mai tarziu era programat al doilea start, Elite, U23 si Amatori. Imediat dupa start in fata, se formase un grup de patru rideri din care facea parte: Madaras Attila, Sinza Raul, Gerhard Dumitrescu si subsemnatul, Pacurar Timotei.

  

Grupul acesta s-a pastrat aproape pana la final, chiar daca dupa o cazatura in turul doi m-am luptat greu sa fac fata ritmului ridicat si atacurilor repetate care veneau din partea lui Sinza.

In penultimul tur am atacat si am ramas doar cu Madaras in fata, reusisem asta in “tunel” unde era noroi iar dupa, urma o prtiune foarte rapida unde Atti a iesit la atac si a reusit sa se desprinda. In spate Raul scapase de Gerhard si imi ameninta locul secund. In ultima tura, cu cat Raul micsora distanta fata de mine cu atat eu ma apropriam de Madaras, dar nu mai era timp pentru schimbari. Madaras castiga si e lider cu maxim de puncte, urmat de mine si de Elisei Miron care termina pe locul 7 la general, gratie unui atac dat in ultima tura dintr-un grup in care se mai afla castigatorul categoriei Amatori Kecskes David si locul secund Paul Muntean.

La Under 23 castiga Raul Sinza urmat foarte aproape de Gerhard Dumitrescu si de Campionul National, Malnasi Attila, absent la prima etapa. Raul Sinza conduce cu maxim de puncte Clasamentul General, urmat de Gerhard Dumitrescul si de Andrei Ionut care a incheiat pe locul 4 la aceasta categorie cursa de la Arad.

Multumim Arad si Asociatia EuroMediu pentru gazduiere si buna organizare a evenimentului.

Peste doua saptamani Timisoara va fi gazda celei de-a treia etape din Cupa Nationala de Ciclocros.

Ne vedem la Lunca Timisului CX.

     

Photo: Marcel Seliceanu si Preloc Piri

Leave a Reply